Om oss...

Actualis kennel 

Actualis kennel har uppfödning i liten skala. Raserna vi föder upp är Flatcoated retriever samt Labrador retriever av jakttyp. 
Vår målsättningen är att få fram sunda och samarbetsvilliga apportörer för både prov, tävling och den krävande eftersöksjakten. Friska familjehundar med god mentalitet och funktionell exteriör är en förutsättning för att kunna styra mot vårt mål.

Kenneln består av oss; Ingrid, Hans och våra två barn Gry & Axel. Vi bor på gården Pellasbacken strax söder om Leksand tillsammans med våra hundar och katten Jansson.

Vi har haft Flatcoated retriever sedan år 2000 och labradorer sedan 2001.

 

undefined

Ingrid

Ingrid, eller Ingo som jag oftast kallas, är den stora hundfantasten i gänget. Jag har alltid älskat hundar och började mitt hundliv med en underbar liten Springer Spanielflicka år 1991, jag avancerade sedan till tuffa Riesenschnauzers innan valet till slut föll på Flatcoated retrievern år 2000 och så småningom kom även labradorer av jakttyp in i huset. 

Genom åren har jag tränat och tävlat jakt, lydnad, person- & viltspår, sök och räddning. Jag har deltagit i två Tjänstehunds-SM för räddningshundar och vann SM 2003 med Zebulons Aslan. Numera är det jakten som ligger närmast hjärtat och hundarna tränas därför mest för att klara av att gå på både prov och jakt; praktisk jakt, tävlingar och jaktprov. Men, ibland så blir det även ett och annat "vänstervarv" på utställningar med våra flatcoated. Jag är utbildad instruktör inom Svenska Brukshundklubben och Svenska Spaniel- & Retrieverklubben (SSRK) och tycker det är intressant att hitta rätt sätt att träna alla olika hundar och att se dem utvecklas ihop med sin förare.

Jag försöker njuta av livets goda och anser att den största utmaningen i livet är att få tiden att räcka till allt som är kul och utmanande!

undefinedundefined

 

Hans

Hans skaffade efter många år av ”co-drivande” fick sin första egna hund, en liten labradorfröken 2008. Hans tränar hundarna gärna, mycket och ofta. Han siktar högt när det väl kommer till tävling. Numera är Hans engagerad i SSRK Dalarnas styrelse som ordförande, han är diplomerad WT-domare och han har varit tävlingsledare för Unghundsderbyt 2013 som genomfördes i Sången, Dalarna och 2-dagars WT i Gagnef 2014 samt Lag-SM 2015.

Hans är före detta elitorienterare som nu har lagt skorna på hyllan, men har fortsatt som banläggare där han haft flera större uppdrag, till exempel World Cup i Idre 2002, Etapp 5 på O-ringen i Sälen 2008 och WM och Worldcup i Mountainbike-orientering 2011. Tävlingsinstinkten har nu bytt fokus, från orientering till hundar!

undefined

 

Actualis

Prefixet Actualis registrerades av Christina Ek 1997. Kenneln hade sin första kull 1995. "New kullen" som föddes 2009 är vår första egna kull och Actualis andra.
Christina och Ingrid lärde känna varandra när de skaffade kullsyskonen Tosca (SVCH Zebulons Beila) och Aslan från kennel Zebulons. Frågan om att ta över kennelnamnet kom långt innan Ingrid ens hade tänkt tanken på att bli uppfödare. Men med åren mognade beslutet i takt med att intresset för avel ökade och 2007 togs det avgörande steget och Ingrid övertog kennelnamnet Actualis från Christina. Tack för förtroendet Christina! 

 

Välkommen Actualis! 

 

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer